tirsdag 6. september 2011

Ebøker i tåkeland

Mens dere venter på ebok- og pocket-utgaven av Konspiranoia, som ifølge ryktene befinner seg hos trykkeriet (pocket-utgaven altså), kan dere, hvis dere har slike tilbøyeligheter, anskaffe ebok-utgaven av Fyrster i tåkeland. F eks fra Norli. Hvilket ikke slutter å fascinere.

Hvorfor i alle dager skal ebøker selges via en bokhandel? Hvorfor ikke selge den rett fra forlaget i stedet?

Det er bare én av en rekke absurde sider ved den komiske affæren som kalles norsk bokbransje. Det gjelder å holde liv i bokhandlerne til vampyrene de tapre forkjemperne for demokrati og ytringsfrihet på Sehesteds plass, vet dere. Hadde det ikke vært så deprimerende, hadde det nesten vært komisk.

Men det nye omslaget er fint, da, det skal jeg ikke krangle på.

11 kommentarer:

 1. Fordi norske forlag i det alt vesentlig er opptatt av å klamre seg til en fortid som ikke lenger eksisterer, heller enn å tilpasse seg den framtiden som allerede er her.

  "bokskya" - var det ikke det ? Jeg var innom. En teknisk løsning med DRM, som for min del er helt uaktuelt, gitt at jeg ikke stoler på forlagene insisterer jeg på å *eie* bøkene mine. (musikkbransjen har klart det!)

  En teknisk løsning som ikke fungerer på hverken Linux eller Kindle - og dermed ikke støtter noen av enhetene jeg alt har - og der prisene til tider er helt på bærtur. (nei 279,- for en ebok med DRM er ikke en ok pris når en hardcover selges for 319,- enten forlagene liker det eller ikke er eneste riktige pris litt billigere enn paperback)

  Ser at eboken din koster 60,- mens den på papir koster omtrent det dobbelte. Det er en fornuftig pris, faktisk noe billigere enn jeg forventer.

  Jeg vil gjerne at pengene som spares på å kutte bokhandel, trykking, distribusjon og sliktnoe deles likt mellom meg og deg. I min drømmeframtid er mine bøker litt billigere - og forfattere tjener noe mer pr. solgte eksemplar.

  Forlag, bokhandlere og distributører tjener derimot mye mindre, eller kanskje null.

  Og dermed har jeg vel kanskje svart på -hvorfor- bransjen ikke akkurat har omfavnet fremtiden. Bøkene skal selges gjennom bokhandlene fordi det var slik vi gjorde det i gamle dager.

  SvarSlett
 2. Kan med glede at ein av gjengangarstudentane på kontoret mitt har kasta seg over oppgåva å skrive ein master om den norske bokbransjens klønete handtering av vår nye tid og ebøker.

  Medan eg er og blir ein ihuga tilhengjar av å ha bøker å tafse i (særleg fagbøker sidan eg eigentleg berre les litt her og der i dei), så har eg fått fullstendig kjøpemani etter eg fekk meg kindle. No må eg berre miste jobben slik at eg kan lese alt.

  SvarSlett
 3. Platebransjen trodde den kunne vedta vekk ny teknologi, og saksøkte tenåringsdrittunger for millioner for fiktive tap. Nå driver filmbransjen med det samme. Heligvis har den norske forlagsbransjen endelig erkjent at de ikke kan vedta fremtiden vekk. Men de klamrer seg til den vertikale integrasjonen gjennom å skulle sluse alt gjennom egne kanaler. Men det er neppe noen fare; markedet og DVD-Jon m/venner vil tidsnok lære dem at de må være tilgjengelige.

  SvarSlett
 4. Har du sluttet å blogge igjen, Pettersen?

  SvarSlett
 5. Den glæder jeg mig til at læse på dansk. Mit norske er desværre ikke så godt som mit danske.

  SvarSlett
 6. Det er forventet at ebøgernes lingvistiske standard er lavere end trykte bøgers. Med ebøgernes indtog kan enhver hobby-forfatter jo udgive bøger.

  SvarSlett
 7. Jeg elsker at læse e-böker på min ipad. Det er dejlig nemt.

  Mvh.
  Lån penge eller kredittkort

  SvarSlett
 8. Nå er det over et år siden det kom et innlegg på det som i sin tid var en av mine favorittblogger. Ligger bloggen kun i dvale, eller er den rett og slett å anse som stein død?

  SvarSlett
 9. Det er vel ganske normalt, at kvaliteten af e-bøger daler, når det er så nemt at publicere dem.

  SvarSlett
 10. Hei alle sammen, jeg heter Aisha Sadat, jeg er gift i 20 år med mannen min, og vi har to sønner, eldste en 16 år og yngre er 11 år. Mannen min elsket meg veldig, men det ble til et punkt da han engasjerte seg i en affære med en kvinne som er hennes kollega. Jeg har aldri forestilt meg det, men på en eller annen måte endret holdningen hans til meg og barn seg, den sene han kom fra jobb fikk meg til å tenke over saken. Selv på mitt 20-års bryllupsdag i mars holder jeg meg borte fra sex da vi lover å gjøre det på bryllupet jubileumsdag, 15 dager før bryllupsdagen, tilsto han at ja, han hadde sex med sin kollega.
  Han brakte henne i sengen min da jeg var ute på jobb, det betyr at følelsene mine var helt ubrukelige for ham, min mentale tilstand er full av kvaler, jeg tror jeg ikke kan glemme og gjenopprette smertene, denne kvinnen hadde full kontroll over henne og jeg har aldri ønsket å gjøre det med vold, hun vil vinne over meg når hun er skilt, hun sa at hun var sjalu på forholdet vårt, og hun vil ødelegge meg ved å ta mannen min. Jeg måtte diskutere det med en venn som ba meg finne en god stavebeslag, for det første trodde jeg aldri på denne cast-rettskrivningen, men jeg må prøve den før jeg kom over PROFET NOSA UGO-e-posten på internett om hvordan han har hjulpet så mange mennesker med å få eksen tilbake og hjelpe til med å fikse forholdet og gjøre folk glade i forholdet og noen andre historier om åndelig sykdom og mer.
  Jeg forklarte situasjonen min for ham, og han hjalp meg med å utføre noen bønner, noen urter og røtter og et lite offer som jeg gjorde, og i løpet av 7 dager kom han tilbake for å be om unnskyldning, og det var bare et mirakel for meg. Jeg er glad i dag at han hjalp meg, og jeg kan stolt si at mannen min nå er med meg igjen og at han nå er forelsket i meg som aldri før.
  Trenger du hjelp i forholdet ditt som å få tilbake mannen din, kona, kjæresten, kjæresten, vinne i lotterier, urtemedisin mot sykdom, HIV, kjønnssykdommer, astma, leddgikt, feber, hjerneslag eller noen form for sykdom, åndelig problem , Jobfremmelse, seere som leser innlegget mitt som trenger hjelp til livsutfordringer, bør kontakte PROPHET NOSA UGO, og du vil være glad for at du gjorde det.

  E-post: nosaugotemple@gmail.com
  WhatsApp: +34631686040

  SvarSlett