tirsdag 14. desember 2010

Balansekunst

Å skrive, som jeg gjorde i det første innlegget på denne bloggen, om islamistisk terror, er en balansekunst. Man veier sine ord. For ordene er blitt mangetydige og begrepene uklare. Mange mener mye sterkt. Ikke alltid på like godt grunnlag.

Det er en balansekunst fordi man må si ting som mange ønsker skal forbli usagt. Og de vrir og vrenger gjerne på ordene dine for finne en kjepp de kan slå deg i hodet med. Men det er også en balansekunst fordi man lett blir tatt til inntekt for meninger man slett ikke har.

Thomas Nydahl, en av de nordiske bloggere jeg leser med størst glede, har skrevet en svært god post om dette, om hvordan det er å på samme tid være kritisk til muslimsk ekstremisme og avvisende til den vulgære nasjonalismen og populistiske demagogien som stikker hodet opp i kommentarfelt og debattspalter. Den er svært varmt anbefalt.

Men det går an å kommentere på denne posten allikevel.

8 kommentarer:

 1. Kommer tilbake bare jeg finner kjeppen

  SvarSlett
 2. Har du lest "who speaks for islam" ?

  Det er en populærvitenskapelig oppsummering av resultatene fra verdens største rundspørring blant folk i muslimske land verden over.

  Den er noe tendensiøs i framstillingen, da forfatterne har et ønske om å illustrere at kløften mellom den vanlige amerikaner og den vanlige muslim ikke er så stor som folk tror. Men den bygger på et solid materiale, så lest med et kritisk blikk lærer man mye nytt.

  Anbefales !

  SvarSlett
 3. Du har berre lyst på jamleg ris på stumpen du, Arnfinn, difor du sleng med leppa heile tida ;-)

  SvarSlett
 4. Husk at det skal være en liten kjepp, Shoaib!

  SvarSlett
 5. Synes du balanserer bra. Jeg kjenner dilemmaet. Som tidligere aktivist på venstresida har jeg overhodet ikke noe felles med FRP eller folk som har rasistiske motiver. Men jeg opplever at folk jeg ellers har stått sammen med, er helt ute av stand til å orientere seg i et nytt landskap. Vi får noen nye fronter framover.

  SvarSlett
 6. Jeg synes du klarte deg bra, jeg ;) Gleder meg til å lese mer, gikk glipp av den tvilsomme, men ble deg anbefalt av Shoaib (selv om han sikkert ikke vil innrømme det) ;P
  Så langt har du havnet på blogrollen min ;)

  SvarSlett
 7. Jodda, jeg tror sikkert Shoaib vil innrømme det. Jeg anbefaler ham i øst og vest.

  SvarSlett